NEVJEROVATNO: Nebojša Vukanović se hvali da je zaslužan za otkazivanje proslave Dana nezavisnosti BiH…

Vukanović ponovo piše neistine tvrdeći da su Bošnjaci, i Hrvati organizovali referendum o nezavisnosti, preglasavanjem Srba, a sve je „začinio“ tvrdnjom da je u Bosni i Hercegovini bio građanski rat.

  • Mini market

  • 02. Mar. 2023  

  • 18

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović ne miruje. Svjedoči tome njegova nova objava u kojoj se hvali kako je upravo on zaslužan za otkazivanje proslave Dana nezavisnosti BiH u bh. entitetu Republika Srpska.

-Sinoć i jutros sam objavio informacije o tom kako SDA, uz prećutnu saglasnost SNSD-a, organizuje obilježavanje Prvog marta i Dana nezavisnosti BiH u javnim institucijama u Kozarskoj Dubici i Novom Gradu, i to u organizaciji Udruženja veterana Armije BiH, što će nepotrebno podići tenzije.

I dok načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić prećutno podržava i odobrava proslavu Prvog marta u javnim ustanovama i prostorijama opštine i izlazi u susret Udruženju veterana Krajine Armije BiH, načelnik Novog Grada Miroslav Drljača se povukao i otkazao korištenje opštinskih prostorija u Novom Gradu koalicionim partnerima iz SDA, nakon što sam danas pustio reagovanje odborima SDS-a u SO Novi Grad Filipa Egeljića.

To je izazvalo nezadovoljstvo lokalnih čelnika Stranke demokratske akcije, koji su se na svojoj stranici popodne oglasili saopštenjem o otkazivanju zakazane tribine, piše Vukanović na svom blogu, ponovo se referirajući na 1992. godinu i vjenčanja na Baščaršiji ispred pravoslavne crkve kada je ubijen svat Nikola Gardović.

Vukanović ponovo piše neistine tvrdeći da su Bošnjaci, i Hrvati organizovali referendum o nezavisnosti, preglasavanjem Srba, a sve je „začinio“ tvrdnjom da je u Bosni i Hercegovini bio građanski rat.

Samo oni naivni i neinformirani još misle kako je zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović sušta suprotnost lidera SNSD-a Milorada Dodika, piše Ljudski.ba.

Dakle, Nebojša Vukanović stari negator genocida u Srebrenici služi se potpuno istom retorikom kao Milorad Dodik, njegov politički oponent.

Vukanović je u pojedinim medijima iz Federacije BiH superstar, zvijezda koja ne blijedi, dok u isto vrijeme ne priznaje da se dogodio genocid u Srebrenici, neustavni 9. januar mu je sasvim legalan kao Dan RS-a, a ne priznaje niti 1. mart Dan nezavisnosti BiH.

U čemu je onda razlika između Dodika i Vukanovića, zapitat će se mnogi. Odgovor je naravno jasan, nema tu nikakve suštinske razlike, osim što je jedan na vlasti a drugi u takozvanoj opoziciji. Obojica negiraju da se u Srebrenici dogodio genocid, obojica ubistvo srpskog svata pravdaju početkom rata, a ne priznaju 1. mart kao Dan nezavisnosti BiH iako je, baš poput genocida u Srebrenici koji je presuđen od strane Haškog tribunala i 1. mart međunarodno priznat kao dan kada se BiH osamostalila i odvojila od bivše SFRJ, priznata od cijele Evrope i svijeta.

Vukanović i Dodik nisu legalisti. Dok je Dodik napravio zaokret u politici i nakon priznanja genocida i osude ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića zarad dolaska na vlast promijenio politiku i postao radikalan, Vukanović s Karadžićevog puta nikada nije ni skrenuo. Smetaju tako Vukanoviću i prefiksi „Bosanski“, baš kao i Dodiku. Dok Vukanović otvoreno poziva na linč i pravda opsadu Sarajeva i agresiju na BiH postavlja se pitanje do kada će se prodavati za pozitivca i koliko dugo će biti prihvatljiv pojedinim medijima u Federaciji BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...