DRAMA U ZRAKU: Avion prisilno sletio, 7 ozlijeđenih, odmah su prebačeni u bolnicu...

Sletio je u zračnu luku u 21:12 po lokalnom vremenu.

  • Hronika

  • 02. Mar. 2023  

  • 0

Sedam osoba je ozlijeđeno nakon što su Lufthansin let nad SAD-om pogodile snažne turbulencije, javljaju američki mediji. Avion je letio na relaciji Austin - Frankfurt, a turbulencije su počele iznad američke savezne države Tennessee. Sedmero ljudi na letu Lufthanse iz Teksasa za Njemačku prebačeno je u bolnicu.

Avion je prisilno sletio u zračnu luku Dulles u predgrađu Washingtona. Sletio je u zračnu luku u 21:12 po lokalnom vremenu, a iz Lufthanse još nisu komentirali događaj.

Svake godine u SAD-u oko 65.000 zrakoplova zabilježi umjerene turbulencije, a oko 5.500 ih se susreće s ozbiljnima. Izgleda da će te brojke rasti jer stručnjaci smatraju da klimatske promjene mijenjaju zračne turbulencije.

"Proveli smo neke računalne simulacije i otkrili da bi se ozbiljne turbulencije mogle udvostručiti ili utrostručiti u nadolazećim desetljećima", rekao je Paul Williams sa Univerziteta Reading u Velikoj Britaniji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...