VOJIN MIJATOVIĆ O IZMJENAMA KRIVIČNOG ZAKONA RS-a: "To je direktan udar na medije, bez naše podrške!"

RS zvanično uvodi klevetu u Krivični zakon. Povreda časti, ugleda i kleveta bit će sankcionisani iznosom do 30 hiljada maraka. 

  • Mini market

  • 03. Mar. 2023  03. Mar. 2023

  • 0

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović kazao je da zastupnici ove stranke u NSRS, Andrea Gajić i Saša Grbić, neće podržati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS, čime se kleveta uvodi u krivično zakonodavstvo.

"Zastupnici SDP-a u Narodnoj skupštini RS neće podržati izmjene i dopune Krivičnog zakona RS, kojim se uvode nova krivična djela protiv časti i ugleda, odnosno krivično djelo uvrede i klevete.

Prijedlog je direktan udar na slobodu govora i medije. Bez naše podrške!", poručio je Mijatović.

NEMA PODRŠKE ZA UDAR NA SLOBODU GOVORA I MEDIJE! Poslanici SDP BiH u NSRS neće podržati izmene i dopune krivičnog...

Objavljuje Vojin MijatovicPetak, 3. ožujka 2023.

Podsjetimo, bh. entitet RS zvanično uvodi klevetu u Krivični zakon. Povreda časti, ugleda i kleveta bit će sankcionisani iznosom do 30 hiljada maraka. 

I pored pritiska medijske zajednice, vladajuća koalicija na čelu sa SNSD-om odlučila je da u parlamentarnu proceduru uputi nacrt izmjena Krivičnog zakona, kojim su propisane ogromne novčane kazne.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...