ZNA LI FORTO ŠTA PLANIRA ČOVIĆ: „Da našim ljudima omogućimo lakšu komunikaciju, pogotovo sada kada je Hrvatska ušla u eurozonu i schengenski prostor…“

Lider HDZ-a BiH ovim je potezom još jednom pokazao ko vodi glavnu riječ.

  • Politika

  • 04. Mar. 2023  

  • 14

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH kazao je da će se raditi još dva projekta cestovne infrastrukture u suradnji BiH i Hrvatske. Prema njegovim riječima, planirana je nadogradnja mosta na Savi koji povezuje Orašje i Županju te izgradnja ceste koja će Tomislavgrad i Posušje povezati s Aržanom u Hrvatskoj.

Čović je na zajedničkoj press konferenciji s hrvatskim ministrom prometa Olegom Butkovićem i načelnikom Ravnog Andrijom Šimunovićem najavio jačanje intenziteta kada je u pitanju rad na zajedničkim projektima između BiH i Hrvatske, a čemu bi trebala pridonijeti i zajednička sjednica Vlade RH i novog saziva Vijeća ministara BiH.

“Jako nam je interesantan most u Orašju s obzirom na to da se broj osoba, automobila i teretnih vozila koji prođu taj most mjeri u milijunima na godišnjoj razini – uz samo dvije prometne trake na tom mostu”, rekao je Čović.

Čović je najavio i realizaciju još jednog projekta, gradnje ceste koja će Tomislavgrad i Posušje povezati s Aržanom u Hrvatskoj.

“Brzo ćemo ići u realizaciju da povežemo Aržano s jedne strane i Posušje i Tomislavgrad s druge strane. Ono što je već dugo vremena rađeno, a nikada nije privedeno svrsi tako da jednostavno našim ljudima omogućimo lakšu komunikaciju, pogotovo sada kada je Hrvatska ušla u eurozonu i schengenski prostor”, rekao je Čović.

Zanimljivo je da na sastanku s hrvatskim ministrom prometa i veza Butkovićem nije bilo državnog miinistra komunikacija i prometa Edina Forte, iako se radi o dogovorima i međudržavnom projektu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Lider HDZ-a BiH ovim je potezom još jednom pokazao ko vodi glavnu riječ, pitanje je samo zna li ministar Forto šta je Čović dogovorio sa hrvatskim ministrom!?

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...