ŽESTOK OKRŠAJ SEMIRA EFENDIĆA I VOJINA MIJATOVIĆA: „Ne vjerujem mu jer je bio u SNSD-u, neka ga u RS-u“; „Semire, kad se ja budem pitao neće biti politika koje sada vodite…“

-Nemojte nam ga u Federaciju; nema potrebe. Neka se bavi RS-om. Ne mogu ni ja u RS, ne bavim se tom politikom. Nije nikakvo rješenje da Vojin bude ministar u Vladi FBiH, poručio je lider Stranke za BiH Semir Efendić.

  • Mini market

  • 05. Mar. 2023  

  • 14

Lider Stranke za BiH Semir Efendić oštro je kritizirao rad potpredsjednika SDP-a BiH Vojina Mijatovića prilikom gostovanja na Face TV.

-Vojin Mijatović imao negativnu ulogu u RS-u Upropašten je “Pokret za državu”! Utjecao je da Dodik dobije četiri delegata. Nemam dobro mišljenje o onome što radi Mijatović, a posebno nemam dobro mišljenje o tome da se on preseli u Federaciju. Sporna je njegova historija. Znam Mijatovića dok je pričao potpuno drugačije. Ne znam hoće li biti 101% Bosanac iduće godine. Prije vjerujem Stojanoviću, koji je bio u Armiji RBiH, nego Mijatoviću, koji je bio u SNSD-u. Mijatović ima čudnu pozadinu. Nemojte nam ga u Federaciju; nema potrebe. Neka se bavi RS-om. Ne mogu ni ja u RS, ne bavim se tom politikom. Nije nikakvo rješenje da Vojin bude ministar u Vladi FBiH, poručio je lider Stranke za BiH Semir Efendić.

Nedugo nakon toga oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

-Upravo sam primio desetine poziva ljudi širom BiH, kažu Semir Efendić te strašno pljuje i poručuje ti da ostaneš u Republici Srpskoj i ne dolaziš u Federaciju BiH, kaže da nisam ni rođen u BiH.

Da nije ovoga kako nisam rođen u BiH i da ne dolazim u FBiH ne bih reagovao ali na ovo moram.

Par rečenica Semiru Efendiću:

„Semire ovo pored mene je moj otac Dobrovoje i on i ja i naših nekoliko generacija pre nas smo rođeni u Bosni i Hercegovini, doduše on u Laktašima 1956. godine, a ja 1979. godine u Banja Luci. Moja kćerka Una je rođena u Banja Luci 2005. godine.

Semire, ja sam u mojoj zemlji u oba entiteta svaki dan i ne treba mi ni tvoja ni Dodikova saglasnost za to. Da budem precizan kad se ja budem pitao neće biti entiteta niti će biti ovakvih politika koje sada vodite, biće samo jedna bosanskohercegovačka politika, a ne srpska, bošnjačka i hrvatska politika.

Semire, sad bih mogao svašta o tebi izgovoriti, bilo bi to brutalno i ogavno ali neću jer to i očekuješ.

Ja ću ovaj put malo drugačije. Pozivam te, dođi malo u Banja Luku i Laktaše budi gost moje porodice da vidiš da i mi mrski “vlasi” volimo Bosnu i Hercegovinu.

A gde ću biti ja, to odlučujem samo je, ne ti Semire, do tada - bujrum Semire dobrodošao si!

p.s. Semire nemoj da ti smeta moja ekavica i Bošnjaci iz Sandžaka pričaju ekavicu, poručio je Mijatović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...