PREMIJER LIGA BiH: Sarajevo deklasiralo Široki Brijeg na pecari i vratilo se za plasman u Evropu

Široki se uspio malo oporaviti nakon početkog šoka pa su u 18. minuti imali dvije prilike, ali je Šahinović spasio Sarajevo s dvije sjajne intervencije.

  • Sport

  • 05. Mar. 2023  

  • 0

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na Pecari u 21. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Širokog Brijega ubjedljivim rezultatom 3:1 te su se tako vratili u igru za plasman u evropska takmičenja, piše Klix.ba.

Utakmica je odlično krenula po Bordo tim budući da su već u petoj minuti došli u vodstvo. Čataković je dobio loptu iz auta, okrenuo se i potom sjajno pogodio s ivice šesnaesterca.

Široki se uspio malo oporaviti nakon početkog šoka pa su u 18. minuti imali dvije prilike, ali je Šahinović spasio Sarajevo s dvije sjajne intervencije. Pet minuta kasnije nova velika prilika za Sarajevo, ali se Čataković nije najbolje snašao u ključnim trenucima.

Do kraja prvog poluvremena je malo pao ritam igre, ali je Sarajevo uoči odlaska na odmor dodalo gas i u 45. minuti došlo do penala nakon što je Čataković nepropisno zaustavljen. Siguran s bijele tačke bio je Ziljkić za zasluženih 2:0.

Početak drugog poluvremena obilježilo je nešto grublja igra s obje strane, a na kraju se povrijedio i Varešanović koji je morao van igre.

Iako se očekivao pritisak domaćina, do toga nije došlo pa je odbrana Sarajeva rutinski izlazila na kraj s napadima Širokog.

U jeku jalovih napada Širokog Brijega, Sarajevo je postiglo i treći pogodak. Ziljkić je istrčao sjajnu kontru i onda nesebično uposlio rezervistu Renana Oliveiru koji šalje loptu u mrežu. U sudijskoj nadoknadi Vukoja je iz penala postigao počasni pogodak za konačnih 1:3.

Sarajevo je na šestom mjestu Premijer lige BiH, dok je Široki Brijeg na drugoj poziciji s devet bodova manje od lidera Zrinjskog koji ima i utakmicu manje.

U narednom kolu Široki gostuje Posušje, dok će Sarajevo u zaostaloj utakmici već u srijedu dočekati u Zenici gradskog rivala Željezničara.

Rezultat i strijelci:

Široki Brijeg - Sarajevo 1:3 (Vukoja pen. 90+2' - Čataković 5', Ziljkić pen. 45+1', Renan Oliveira 80')

Tabela:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...