NAJBOLJI BH. ATLETIČAR ZADOVOLJAN NASTUPOM NA EP-u: "Hvala svim Bosancima i Hercegovcima koji su bili uz mene"

Nakon Istanbula, okreće se ljetnoj sezoni, gdje se nada da će moći dobru formu prenijeti na otvoreno.

  • Sport

  • 06. Mar. 2023  06. Mar. 2023

  • 1

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka progovorio je nakon finala evropskog dvoranskog prvenstva, na kojem je osvojio četvrto mjesto, gdje mu je za 25 stotinki sekunde izmakla medalja.

Iako je zadovoljan svojom trkom, ipak ima šta da zamjeri jednom od protivnika zbog naguravanja i nesportskog ponašanja.

“Što se tiče samog finala, prvi put se desilo na samom Evropskom prvenstvu da su odobrili osam ljudi da uđe u finale. To je po meni bilo malo previše. Šest staza, osam ljudi, uvijek je gužva i jako teško se izboriti za poziciji i istrčati do kraja. Krenuo sam odlučno i zauzeo sam i dobru poziciju. Vidjeli ste tokom trke i šta je Belgijanac radio. Svi su kasnije rekli da je trebao biti diskvalifikovan zbog onoga što je uradio u samoj trci, zbog nekorektnog i nesportskog ponašanja, prolaženja onako na silu. Ali tako je kako je. On je završio treći. Svima sam čestitao od srca jer su to momci koji vrijedno treniraju, kao svi mi i bore se za što bolju pozicijum ali treba imati sportski duh i fer i korektno ponašanje i tako koračati do cilja. Ja nikada ne bih koristio takav način da dođem do medalje, makar i ostao bez nje, već bih uvijek bio dostojanstven na stazi”, rekao je Tuka.

Nakon Istanbula, okreće se ljetnoj sezoni, gdje se nada da će moći dobru formu prenijeti na otvoreno.

“Zadovoljan sam ovim dijelom zimske sezone i prememe sam odrado fantastično, tako da sve ovo što sada radim će dati rezultate na ljeto na trkama na otvorenom. Najvažnije mi je da ostanem zdrav, sa ovakvim fokusom i motivom i željom. Ponovo uživam na stazi.”

Čini se da je za Tuku sve ovo tokom zime zalog za ljetnu sezonu.

"Sve u svemu, općenito sam zadovoljan ovim dijelom zimske sezone. Sve ovo što sada radim trebalo bi dati rezultate tokom ljeta u trkama na otvorenom. Najvažnije je da sada ostanem zdrav, nastavim sa ovakvim treninzima, ovim fokusom, motivom i željom tako da zaista ponovo uživam na stazi.

Želim da se zahvalim svim vjernim navijačima, svim mojim Bosancima i Hercegovcima koji su bili uz mene, koji su pratili trke i drago mi je da sam ponovo predstavio svoju zemlju na jednom takvom nivou", naglašava Tuka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...