NOVI DEBAKL SANJE VULIĆ: „Gospodo u Ambasadi SAD-a najbolje bi bilo da odete iz BiH…“

-Danas, nakon 27 godina Ambasada SAD-a ponovo otvara polemike, vraćajući se na mjesto gdje je njihova politika poražena, poručila je Vulić.

  • Mini market

  • 07. Mar. 2023  

  • 9

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić ponovo se osramotila pozivom Američkoj ambasadi u BiH.

- Gospoda iz američke Ambasade veoma dobro znaju da, i pored njihovog angažmana tokom tragičnog sukoba u BiH koji nije bio nimalo častan, niti za pohvalu, naprotiv bio je veoma sraman, nisu uspjeli vojnički postići cilj koji su osmislili zajedno sa političkim Sarajevom, a to je država BiH bez Srba. Potom su, čisto da im malo osvježim pamćenje, nakon niza propalih pregovora organizovali onaj u Dejtonu koji je uspio, ali samo zahvaljući Srbima i razumu koji smo pokazali tada kao i sada, i mir je konačno došao u BiH, ponavljam samo zahvaljujući Srbima, kazala je Vulić za Srnu reagirajući na jučerašnje saopštenje iz Ambasade SAD povodom izjave Huseina Kavazovića u kojem su osudili istup Milorada Dodika.

-Danas, nakon 27 godina Ambasada SAD-a ponovo otvara polemike, vraćajući se na mjesto gdje je njihova politika poražena.

Ali, kao što ne mogu da se pomire sa svojim istorijskim neuspjesima u Vijetnamu i Avganistanu, očigledno je da se ne mire ni sa svojim neuspjehom da stvore BiH bez Srba ili sa Srbima po njihovom modelu, a imaju ih dovoljno za statističku grešku i uglavnom su odlikovani "zlatnim ljiljanima", kazala je Vulić.

-SAD-u očigledno odgovara takva BiH, ali, na njihovu žalost, to neće moći. To što tvrde da istinski probosanskohercegovački politički lideri i stranke nastoje da institucijamama koje vode osiguraju efikasnu, djelotvornu i odgovornu upravu, nadam se da nisu mislili ozbiljno, jer počev od Osmicinih i Sebijinih diploma, do epske krađe respiratora od premijera Federacije BiH Fadila Novalića, ili Kemala Čauševića, nekadašnje perjanice SDA, koji je ojadio Upravu za inidirektno oporezivanje za nekoliko miliona i sada je na robiji, i da ne nabrajam dalje afere koje su izavali upravo ti za koje oni tvrde da istinski vole BiH. Mi smo imali priliku, a i imamo je i sada da stalno gledamo kako je vole, rekla je Vulić te dodala da zvaničnici Ambasade SAD-a imaju bar malo karaktera i obraza, povukli bi svoje sporne izjave.

- I prestanite, gospodo iz američke Ambasade i Sarajevu, da raditi stvari koje sigurno ne vode miru i stabilnosti u BiH, kao ni reisove blasfemične izjave, jer u istoj su kuhinji skuvane, i to je više nego očigledno.

Sugestija da postoji veća potreba za "mirom i tolerancijom" u BiH je dobra, ali se ova preporuka mora jednako primijeniti na političke vođe BiH, kao i na pojedine njene vjerske vođe.

A za početak novog poglavlja - najbolje bi bilo da vi, gospodo u Ambasadi SAD-a u Sarajevu, odete iz BiH, poručila je Vulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...