ŽELJKA CVIJANOVIĆ ČESTITALA 8. MART: "Žene u našem društvu obavljaju brojne značajne i odgovorne funkcije"

(...) kao takve predstavljaju veliki potencijal za razvoj u svim sferama."

  • Vijesti

  • 07. Mar. 2023  07. Mar. 2023

  • 10

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku svim ženama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

"Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, praznika koji slavi borbu za prava i jednakost žena, društvena, ekonomska i politička dostignuća žena, njihovu neizmjernu snagu i jedinstvene sposobnosti.

Raduje me činjenica da žene u našem društvu, kao čvrsti stubovi i temelji svojih porodica, te pokretači mnogih društvenih procesa, obavljaju brojne značajne i odgovorne funkcije i kao takve predstavljaju veliki potencijal za razvoj u svim sferama.

Ostaje trajna obaveza i odgovornost društva u cjelini da nastavi borbu za pravednije, humanije i slobodnije društvo, u kojem će žene dostići rodnu ravnopravnost u pravom smislu te riječi", navodi se u čestitki predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, saopćeno je iz Predsjedništva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...