"KAO STUDENTA ME ZVALI AL PACINO": Vukanović otkriva ko su “trojanski konji” Milorada Dodika u opoziciji RS

Govoreći o “kriminalizaciji klevete”, naveo je kako je taj zakon direktno namijenjen protiv njega, ali da će kolateralno utjecati na mnoge medije.

  • Politika

  • 07. Mar. 2023  07. Mar. 2023

  • 3

Nebojša Vukanović, poslanik Narodne skupštine Republike Srpske otkrio je, gostujući na N1 televiziji, kada je prekinuo sarađivati sa Draškom Stanivukovićem, donedavnim saborcem s kojim danas razmjenjuje "epitete" poput “muljatori, spletkaroši i lažovi” te govorio o "trojanskim konjima Milorada Dodika" u opoziciji RS.

“Stanivuković poput glumica u talijanskom parlamentu”

Objasnio je kako je došlo do objave o “Stanivukovićevoj posjeti i sastanku u vili Vlade RS na Jahorini”.

“Dobio sam na viberu poruku, slike i  snimak gdje mi osoba kaže ‘ja šetam, vidim njega šeta iz vile’. Provjerim još jedne tablice i vidim Elek ušao dva minuta prije njega. Nazovem Eleka i pitam je li bio s Draškom, onda kaže nije. Provjerim s konobarima, kažu ne znaju s kim je bio. I onda sam objavio Draško bio si u vili, reci s kim si bio. On je bio u vili na Jahorini, nisam ništa izmislio. On je ušao u vilu kako bi bio snimljen, pokušao je da me diskredituje”, rekao je Vukanović.

Ističe da je na “političkoj sceni previše đubreta i teško je ostati čist”.

“Stanivuković je pokazao da je loš glumac. Ja da glumim bio bih mnogo bolji. Mene su kao studenta zvali Al Paćino. Stanivuković me podsjeća na glumice u talijanskom parlamentu i mislim da će imati sličnu političku karijeru. To kako se ponaša mi je hvala za podršku. Draško je tu pokazao svoje pravo lice”, rekao je Vukanović.

Sa svojim nekadašnjim saborcem se, kaže, razišao mjesec dana nakon što Stanivuković pobijedio u utrci za gradonačelnika Banjaluke.

“Prozivao je Skupštini gradsko menadžera da je imao Keno televiziju s Milunovićem iz SNSD-a i sada mu on bude desna ruka? Nisam ni ja papa, griješim. Izvinjavam se ljudima. On mi je rekao da je otišao na vrata vile samo da bi mene diskreditovao”, rekao je Vukanović dodajući kako godinama čeka odgovore Vlade RS na poslanička pitanja o kupovini i prodaji firmi i dr.

“Zakon o kleveti namijenjen protiv mene”

Govoreći o “kriminalizaciji klevete”, naveo je kako je taj zakon direktno namijenjen protiv njega, ali da će kolateralno utjecati na mnoge medije.

“U zadnjem članu se navodi da onaj ko uvrijedi sudiju ili tužioca kaznit će se kaznom zatvora do godinu, ko je vrijeđao njih sem mene. Treba imati hrabrosti upasti i reći tužiocu da prikriva kriminal. Osigurao sam pet stotina stranica dokumenata, dokazao sam da je pokojni čovjek glasao dva puta, u sudu u Austriji je svjedočio čovjek da je njegovo glasačko pravo iskoristio neko drugi i ona nakon svega obustavlja istragu. Oni hoće da sakriju istinu. Pred njima se ne smije povlačiti, otišao bih u zatvor dvije godine govoreći istinu. On (Dodik) to ne bi radio da nema podršku licemjera iz međunarodne zajednice”, dodao je.

Govoreći o podršci i povlačenju podrške Stanivukoviću kazao je kako je Stanivuković s njegovim saradnicima tražio da bude na listi Nebojše Vukanovića.

“Nisu mu izašli u susret njegovim dječačkim igrama (PDP, op.a.). Rekao sam ne možeš biti kod mene na listama, ne trebaju mi tvoja tri četiri mandata koja bih svakako dobio u Banjaluci. Kada je Slavko Vučević došao u PDP rekao sam Borenoviću da će uništiti PDP i pet godina su ga trpili. Kada je sve uzeo od njih napustio ih je, uništio i brutalno počeo vrijeđati, isti je sada on (Draško, op.a.). Neće izaći iz PDP-a. Zvao me je Borenović, ali rekao sam mu da neću pričati s njim ako stoji iza razmaženog derišta. Zadnji skup u Banjaluci – on je (Draško, op.a.) insistirao da ne bude niko moj, da on bude u centru pažnje. Rekao sam Borenoviću da je to sramota da priča (Draško, op.a.) o borbi protiv kriminala, a on u kriminalu do iza vrata”, rekao je Vukanović.

Naveo je kako nikada nij bilo riječi o prelasku Jelene Trivić u njegovu stranku jer se razilaze u vezi Kosova i odnosa sa Srbijom. Smatra da BiH ne treba priznati Kosovo dok, kako tvrdi, PDP ćuti, te da ne treba slijepo slušati Vučića.

“Trojanski konji” u opoziciji

“Uzrok svih problema u opoziciju je što ne želim imati ništa s ljudima koji su trojanski konji Milorada Dodika koji su fiktivno opozicionari, a tu su da spletkare i unose zlu krv: Nešić, Selak, Slavko Vučurević, Milovan Cicko Bjelica, Stanivuković. Stanivuković je pljunuo na sve ljude koji su mu valjali. Ubrzo će doći izbori u Banjaluci, ne bih mu bio u koži jer taj kriminal ko je napravio pod velom tajne, prebacujući narodni novac u teniski savez koji bi pravio neku dvoranu tih 5, 15, 18 kaže na kraju 40 miliona, će ga skupo koštati. Njega može Dodik jedno vrijeme čuvati ili iz PDP-a, ali će zaživjeti pravna država”, rekao je Vukanović.

Na kraju je poručio:“Nikad više s njim”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...