BURNO NA KOSOVU: Ovo je Srbin koji je uhapšen zbog ratnog zločina, tereti se za ova nedjela...

Osumnjičen je i za pljačku i podmetanje požara u kuće Albanaca.

  • Regija

  • 08. Mar. 2023  

  • 2

Specijalno tužilaštvo Kosova saopćilo je da je uhapšen Z.A. zbog sumnje da je 1999. godine izvršio ratni zločin u opštini Kamenica.

On je osumnjičen da je kao policajac, marta 1999. u stanici u tom mjestu, „sa drugim pripadnicima policije, gumenim šipkama i nogama udarao i mučio B.M.“ koji je zadobio teške povrede.

Z.A. je osumnjičen i da je tokom februara i marta 1999. učestvovao u „maltretiranju albanskih civila“ i u „protjerivanju i nasilnom raseljavanju građana Kamenice i okoline“.

Osumnjičen je i za pljačku i podmetanje požara u kuće Albanaca.

Kako javljaju kosovski mediji riječ je o Zlatku Arsiću (45) iz sela Ajnovce u opštini Kamenica.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...