STAŠA KOŠARAC POTVRDIO: "Bosna i Hercegovina će ove godine u Tursku izvesti 1.000 tona govedine"

Prema njegovim riječima, ovo je i dokaz da su kompanije iz Bosne i Hercegovine sposobne da ispunjavaju standarde s ciljem plasmana domaćih proizvoda na tržište Turske.

  • Ekonomija

  • 08. Mar. 2023  

  • 1

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac kazao je da je dogovoren izvoz mesa goveda iz Bosne i Hercegovine u Tursku.

Ove godine dogovoren je izvoz ukupno 1.000 tona goveđeg mesa na tursko tržište. Izvoz dogovorenih količina realizovaće se u fazama, s tim da će u poneđeljak krenuti prvi kontingent za Tursku, istakao je Košarac.

On je naglasio da je kompanijama iz Bosne i Hercegovine omogućen izvoz na tursko tržište na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini Bosne i Hercegovine i Turske.

"Nastavak izvoza goveđeg mesa u toku ove godine potvrđuje da postoji razumijevanje turske strane za potrebe izvozno-orijentisanih kompanija iz BiH, te da sa Turskom imamo stabilne i dobre odnose kada je u pitanju spoljnotrgovinski saobraćaj", rekao je Košarac, prenosi Klix.

Prema njegovim riječima, ovo je i dokaz da su kompanije iz Bosne i Hercegovine sposobne da ispunjavaju standarde s ciljem plasmana domaćih proizvoda na tržište Turske.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...