„SLABO TE VIĐAMO SA VUČIĆEM, BOLI TEBE UVO ZA KOSOVO“: Društvene mreže gore nakon Dodikovih "pohvala" na račun predsjednika Srbije, oštre reakcije iz Srbije...

„Slobodna Bosna“ odabrala je samo one komentare koji nisu uvredljivog sadržaja.

  • Mini market

  • 09. Mar. 2023  09. Mar. 2023

  • 1

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon što je Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, kurtoazno pohvalio rad predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

-EU i Albin Kurti na jednoj strani, jedinstveni i uporni, a predsjednik Vučić sam, prepušten sebi i svojim sposobnostima. Jedinu taktiku koju je mogao izabrati je ona ‘hoću, a neću’ i mislim da ju je uspješno manifestovao. On to sigurno neće reći, a i ne bi bilo korisno, ali svako ko prati proces međunarodnog pregovaranja morao bi to da primijeti. Zato mislim da je predsjednik Vučić u nemogućim okolnostima izvukao maksimalno, kazao je Dodik.

Nakon ovih Dodikovih riječi uslijedile su burne reakcije na društvenim mrežama, među kojima je veliki broj onih iz susjedne Srbije. „Slobodna Bosna“ odabrala je samo one komentare koji nisu uvredljivog sadržaja.

Podsjetimo, Milorad Dodik je rekao da su vidljivi napori međunarodne zajednice da se, tokom sukoba u Ukrajini, višestruko pojača pritisak za rješavanje balkanskih pitanja, jer sada, kao navodi, “ne moraju ni minimalno da se osvrću na stavove Rusije”.

Dodik je kazao da je jedno od tih pitanja i pitanje odnosa između Beograda i Prištine i pokušaj da se užurbano dođe do rezultata koji međunarodna zajednica očekuje, zbog čega je i ponudila francusko-njemački sporazum po sistemu “uzmi ili ostavi”.

-Po njihovoj logici, kad to riješe, ostrviće se na Republiku Srpsku kako bi opet za njih isposlovali BiH kakvu oni žele. U tako stvorenoj atmosferi, pozicija Srbije, odnosno predsjednika Aleksandra Vučića, veoma je teška i složena. Ili prihvati i potpiši ono što hoćemo ili si kriv, a to znači moraš biti kažnjen – kazao je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...