CURE DETALJI MASAKRA U NJEMAČKOJ: U trenutku pucnjave kraj zgrade su prolazili specijalci, odmah su krenuli u akciju... (VIDEO)

Policija je kasnije uz pomoć helikoptera s termovizijskom kamerom provjeravala je li još neko ostao u zgradi.

  • Evropa

  • 10. Mar. 2023  

  • 0

Hamburška policija napad na crkvu Jehovinih svjedoka u kojoj je ubijeno sedmero ljudi smatra izoliranim incidentom, objavila je agencija dpa pozivajući se na sigurnosne izvore.

Nema naznaka da je počinitelj pokolja u bijegu i mogao bi biti među mrtvima, objavio je Bild pozivajući se na policijske izvore. Motivi napada zasad su nepoznati.

Prethodno je policija pozvala građene putem aplikacije za uzbunjivanja da se sklone na sigurno i ne izlaze iz svojih kuća toliko dugo dok su počinitelj ili počinitelji u bijegu.

"Potražite sklonište što je brže moguće", pisalo je u poruci. Istodobno su građani pozvani da preko društvenih mreža ne šire netačne informacije.

Kasnije tokom večeri njemački mediji počeli su objavljivati detalje o samoj pucnjavi. Bild tako donosi izjave dvoje svjedoka od kojih je jedan rekao da je čuo 12 hitaca.

Reporter NDR-a Heiko Sander pak u svome izvještaju navodi kako je u samom trenutku napada policija prolazila pokraj zgrade u kojoj se pucalo.

Kako kaže Sander, a piše Guardian, pripadnici specijalne policijske jedinice vozili su se pokraj hrama kad su začuli jedan ili više hitaca iz vatrenog oružja. Odmah su se zaustavili, ušli u zgradu te evakuirali ljude, među njima i jednu trudnu ženu.

Policija je kasnije uz pomoć helikoptera s termovizijskom kamerom provjeravala je li još neko ostao u zgradi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...