PROFESORICA SVETLANA CENIĆ OTKRIVA: "Milorad Dodik ima samo jedan cilj, svaka njegova priča o otcjepljenju Repubilke Srpske je…"

Cenić smatra da je povezivanje Republike Srpske i problema Kosova veoma opasno.

  • Politika

  • 10. Mar. 2023  10. Mar. 2023

  • 5

"Danas je Republika Srpska Srbiji teret jer svaka najava otcjepljenja odnosno osamostaljenja Republike Srpske smanjuje šanse da na Kosovu bude uspostavljena Zajednice srpskih opština", rekla je profesorica Svetlana Cenić komentarišući odnos vlasti bh. entiteta Republika Srpska sa Srbijom.

Cenić smatra da je povezivanje Republike Srpske i problema Kosova veoma opasno.

-Vidjeli ste po dosadašnjim izjavama da se neće dozvoliti formiranje još jedne Republike Srpske na Kosovu. Mislim da bi tu trebalo smanjiti doživljaj jer se sve vraća kao bumerang. To "smanjivanje doživljaja" se ne dešava iz dva razloga.

Prvi, mislim da odnosi Vučića i Dodika nisu isti. Drugi razlog je taj što su Dodikovi potezi potezi čovjeka koji je obećavao fabrike i ko zna šta sve ne, kao da već živimo 2090. godinu. On više nema šta da obeća nego da sije podjele", kazala je Cenić za BNTV.

-Dodik želi da bude lider svih Srba na Balkanu, i to nije ništa novo, dodaje ona. Dodik se tako i promovisao, kao veliki Srbin i jedini zaštitnik srpstva, mnogo je uloženo u tu promociju. Ta ambicija možda još nije umrla ali je tu ipak realnost. Ograničenja su ta koja vam nameću šta će biti, a ne vaše želje i ciljevi", zaključuje Cenićeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...