NA STOLU SU VAŽNE TEME: Konaković dočekao ministre vanjskih poslova Italije i Austrije

Austrijski i italijanski ministri stigli su jutros u Bosnu i Hercegovinu kako bi održali niz sastanaka sa domaćim zvaničnicima.

  • Vijesti

  • 10. Mar. 2023  10. Mar. 2023

  • 6

U Sarajevu je u toku sastanak ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića sa zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije Antoniom Tajanijem i ministrom za europske i međunarodne poslove Republike Austrije Alexanderom Schallenbergom.

Austrijski i italijanski ministri stigli su jutros u Bosnu i Hercegovinu kako bi održali niz sastanaka sa domaćim zvaničnicima.

Osim sastanka sa Konakovićem koji je počeo nešto iza 10 sati, ministri će se sastati i sa članovima Predsjedništva i predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto. Austrijski mediji navode da je u sklopu njihove jednodnevne posjete planiran i sastanak sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice Christianom Schmidtom, te posjeta nacionalnim kontigentima EU misije EUFOR Althea.

Kako je saopšteno iz austrijskog ministarstva vanjskih poslova, tokom razgovora sa bh. zvaničnicima Schallenberg i Tajani žele da “naglase poziv na reforme, posebno u oblasti vladavine prava i izbornog zakona”. Navodi se da su Schallenberg i Tajani u zajedničkom tekstu napisali kako “2023. mora biti godina napretka za Bosnu i Hercegovinu”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...