HOĆE LI USK BITI MODEL ZA FORMIRANJE VLASTI I NA NIVOU FEDERACIJE BiH: SDP-ovac tvrdi da je moguća "pragmatična koalicija" SDP-a, SDA i HDZ-a (VIDEO)

Ko će formirati vlast još uvijek nije jasno

  • Politika

  • 11. Mar. 2023  11. Mar. 2023

  • 2

Tokom posljednja 24 sata pojavila se informacija da bi NES, SDA, DF i Stranka za BiH, trebale koalicionim sporazumom činiti vlast u Unsko-sanskome kantonu, izvještava RTV USK.

U tom slučaju koalicioni dogovor sa viših nivoa u Krajini ne bi zaživio, a SDP, koji je okosnica koalicije Osmorke, odnosno Trojke, u narednom mandatu ne bi trebao biti uopće u vlasti u ovom dijelu BiH.

Pregovori stranaka koje su na oktobarskim izborima osvojile jednak broj skupštinskih mandata u Krajini, SDA i NES , vezani za novu koaliciju na nivou Unsko-sanskoga kantona su u toku, što nam je i potvrđeno u obje stranke.

Kakav je ishod ovog novog koalicionog približavanja, ipak niko ne prejudicira.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...