BORDO TIM SVE DALJE OD EVROPE: Velež minimalno savladao Sarajevo u Doboju kod Kaknja

Nakon gola, navijači bordo tima su poslali poruku treneru i počeli skandirati: “Mirza, odlazi”.

  • Sport

  • 12. Mar. 2023  

  • 0

Velež je pobijedio Sarajevo minimalnim rezultatom, ali je ostvario itekako dragocjenu pobjedu u Doboju kod Kaknja protiv “domaćina”, u derbiju 22. kola m:tel Premijer lige BiH.

Bordo tim bolje otvara meč. Igralo se na polovini Veleža od početka, a prva šansa viđena je nakon trinaest minuta igre. Renan Oliveira je šutirao s 12-13 metara iskosa, ali je lopta otišla pored gola.

U 17. minuti Kyeremeh sjajno pronalazi Avramovskog, no on je loše zahvatio loptu volej udarcem. Nakon toga je došlo i do ozbiljnih varnica na terenu jer je bordo tim napravio nekorektan potez, piše Sport Centar.

Igrači Veleža su tada izbacili loptu van granica igrališta jer je Ziljkić ostao ležati na terenu. Kada je meč nastavljen, igrači Sarajeva nisu vratili loptu, a uslijedila je ranije opisana akcija koja je završena udarcem Avramovskog. Rođeni su bili bijesni, a Vehabović je zaradio žuti karton.

Nedugo nakon toga je dalekometnim udarcem prijetio i Mirza Mustafić, ali i on je bio neprecizan.

U finišu poluvremena je Oliveira loše šutirao iz slobodnjaka sa 20 metara.

Novu priliku Brazilac je imao u 56. minuti nakon ubačaja Tomaševića, dobro pucao, ali odlično je intervenisao Hadžikić.

Četiri minute kasnije u izvrsnoj prilici je Avramovski, ali loptu glavom šalje pored gola Mostaraca.

Igrači Sarajeva su tražili penal u 70. minuti, ali požutio je Mustafić zbog simuliranja.

Četiri minute kasnije, Velež je poveo na neobičan način. Vehabović je centrirao u kontri, utrčao Ćuković i šutirao, loše reagovao Šahinović koji je ispustio loptu, a zatim se lopta odbila od Martinovića koji je bio na gol-liniji i ušla u mrežu Sarajeva.

Nakon gola, navijači bordo tima su poslali poruku treneru i počeli skandirati: “Mirza, odlazi”.

Sve do pete minute nadoknade nije bilo uzbuđenja, da bi se nova šansa ukazala Oliveiri. No, šut Brazilca iz blizine odbranio je panterskom reakcijom Hadžikić. Ostalo je 1:0 do posljednjeg zvižduka arbitra Dragana Petrovića.

S ovim trijumfom Velež je ostao u trci za izlazak na evropsku scenu, a Sarajevo se znatno udaljilo od tog cilja… Rođeni su sada peti s 33 boda, bordo klub šesti s 29.

Sarajevo – Velež 0:1 (Martinović 74’ autogol)

MGM Farm Arena u Doboju kod Kaknja. Glavni sudija: Dragan Petrović (Banja Luka).

SARAJEVO: Šahinović, Mulalić, Šerbečić, Martinović, Tomašević (Radović), Jelić Balta, Mustafić (Vrančić), Kyeremeh, Avramovski (Varešanović), Ziljkić (Čataković), Oliveira.

VELEŽ: Hadžikić, Zvonić, Hrkać (Domić), Dejanović, Ćuković (Muminović), Hasanović, Šikalo (Mućaj), Zeljković, Lauš (Blagojević), Vehabović, Haskić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...