NA POMOLU FINANSIJSKI KOLAPS; TRUMP UPIRE PRSTOM NA BIDENA: "Imaćemo 'veliku depresiju' opasniju od one 1929. godine

Podsjetimo, Banka "Silicijumske doline" je bankrotirala, što je drugi po veličini bankrot finansijske institucije u historiji Sjedinjenih Američkih Država.

  • Svijet

  • 13. Mar. 2023  13. Mar. 2023

  • 1

NA POMOLU FINANSIJSKI KOLAPS; Trump upire prstom na Biden: "Imaćemo 'veliku depresiju' opasniju od one 1929. godine

Banrkot SVB banke smatra se najvećim krahom američke finansijske institucije u poslednjih 15 godina, od kolapsa "Washington Mutuala" tokom finansijske krize 2008. godine.

Bivši predsjednik SAD Donald Trump je, komentarišući nedavnu propast američke SVB banke, za takvu situaciju optužio ekonomsku politiku predsjednika Josepha Bidena, dodajući da su na vidiku novi finansijski kolapsi.

"Sa onim što se dešava u našoj ekonomiji i predlozima iz najvećeg i najglupljeg povećanja poreza u istoriji SAD, pa puta pet, Joe Biden će ostati upamćen kao Herbert Hoover modernih dana (Hoover je bio predsjednik SAD u vrijeme "velike depresije") - naveo je Trump na svojoj društvenoj mreži Socijalna istina, prenio je "Newsweek".

Prema njegovom mišljenju, imat ćemo "veliku depresiju", opasniju od one iz 1929. godine.

"Velika depresija" je globalni ekonomski krah koji je počeo 1928. godine u SAD i trajao do 1939. godine.

Bio je to najduži i najoštriji pad koji je ikada iskusio industrijalizovani Zapad.

Podsjetimo, Banka "Silicijumske doline" je bankrotirala, što je drugi po veličini bankrot finansijske institucije u historiji Sjedinjenih Američkih Država. Imovina je zaplijenjena nakon što su štediše, uglavnom tehnološki radnici počeli da povlače novac. Danas je zatvorena još jedna banka u SAD.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...