PUTINOVA PROPAGANISTKINJA PONOVO ŠOKIRALA IZJAVOM: "Borba za mir je kao vođenje ljubavi za gubljenje nevinosti"

"Da se ​​razumijemo protiv koga se borimo. Ne borimo se protiv Ukrajine, mi smo pobijedili Ukrajinu u prva dva-tri dana. Onda je počeo rat sa NATO-om", rekla je...

  • Svijet

  • 13. Mar. 2023  

  • 3

Margarita Simonjan, glavna urednica ruske državne televizije Russia Today i jedna od najpoznatijih propagandista predsjednika Vladimira Putina, nedavno je u emisiji drugog propagandiste Vladimira Solovjova izjavila da je rat u Ukrajini borba između Rusije i cijelog Zapada, u kojoj će Rusija na kraju pobijediti i pokazati se kao "najveća zemlja na svijetu".

U video snimku koji je tvitovala i prevela novinarka Julia Davis, Simonjan je odgovarala na komentare voditelja kanala Rusija 1 Vladimira Solovjova nakon što je rekao da je “velika svrha Rusije da spase svijet”.

"Želim da vam kažem direktno u kameru, izvinite na izrazu – naš program se emituje kasno uveče – borba za mir je kao j……. za nevinost. Кada ovo shvatite, možda ćete biti manje licemjerni"; rekla je ona u monologu tvrdeći da je Putinova invazija bila neophodna.

"Da se ​​razumijemo protiv koga se borimo. Ne borimo se protiv Ukrajine, mi smo pobijedili Ukrajinu u prva dva-tri dana. Onda je počeo rat sa NATO-om, i to ne samo sa alijansom, jer se vodi posrednički rat između Moskva i zemlje koje nisu bile članice", rekla je.

Ona je rekla da je ovaj rat bio “značajan po snazi” i da je, prema njenom mišljenju, za Moskvu bio mnogo teži od Drugog svjetskog rata, jer se bar tada borila na strani Ujedinjenog Кraljevstva, Francuske i SAD.

"Bili smo sa njima protiv nekoliko moćnih zemalja. Ipak, sada se borimo protiv cijelog zapadnog svijeta", rekla je ona, misleći na Njemačku, Italiju i Japan.

Ona je rekla i da za razliku od Drugog svjetskog rata, Moskva nema pravih saveznika u Ukrajini jer su zemlje koje bi mogle da pruže ruku, poput Indije i Кine, previše “uplašene”.

Ona je rekla i da će Rusija pobijediti uz Božiju pomoć i da će zasluge za tu pobjedu preuzeti isključivo Moskva. Prema njenim riječima, ta pobjeda neće podrazumijevati samo zauzimanje Bahmuta ili Vulhedara, gradova Donjecka oko kojih se već mjesecima vode borbe, već će Rusija “poraziti cijeli zapadni svijet”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...