BURNO U BANJOJ LUCI: Nastavak sjednice Narodne Skupštine Republike Srpske, izmjene Krivičnog zakona...

Imenovanjem tri ministra kompletiran je sastav Vlade RS.

  • Vijesti

  • 15. Mar. 2023  

  • 1

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) nastavit će danas na sjednici raspravu o Prijedlogu programa rada Narodne skupštine RS.

Prema dnevnom redu sjednice, u nastavku će biti razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS.

Tim zakonskim rješenjem se tretiraju kleveta i uvreda kao krivična djela i najavljuju visoke novčane kazne za prekršioce, prema dosad objavljenim informacijama.

NSRS je tokom jučerašnjeg zasjedanja izabrala Danijela Egića za ministra rada i boračko-invalidske zaštite, Selmu Čabrić za ministricu porodice, omladine i sporta i Denisa Šulića za ministra trgovine i turizma Republike Srpske.

Imenovanjem tri ministra kompletiran je sastav Vlade RS.

Očekuje se burna rasprava vezana Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...