ŽELJKO KOMŠIĆ U NORVEŠKOJ: Prisustvovao osnivačkoj skupštini kompanije koja želi okupiti investitore u BiH

Član Predsjedništva BiH pozdravio je ovu poslovnu ideju, istakavši da će olakšati i otvoriti prostor za direktne investicije u Bosnu i Hercegovinu.

  • Vijesti

  • 16. Mar. 2023  16. Mar. 2023

  • 0

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvovao je u Ambasadi BiH u Oslu osnivačkoj skupštini investicione kompanije NOR-BIH Invest AS, na poziv predsjednika Norveško-bosanske privredne komore Ahmeda Lindova.

Kompanija ima za cilj okupljanje investitora za investiranje u Bosnu i Hercegovinu i uvezivanje bh. građana  u Kraljevini Norveškoj i Bosne  i Hercegovine. Tokom osnivačke skupštine prodato je dionica u vrijednosti 1.000.000 NOK (200.000 KM). Mogućnost za kupovinu osnivačkih dionica investitori imaju do kraja marta, čime će ova sredstava znatno biti uvećana.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozdravio je ovu poslovnu ideju, istakavši da će olakšati i otvoriti prostor za direktne investicije u Bosnu i Hercegovinu. Olakšat će uspostavu kontakta između naših građana u svijetu i građana BiH u svrhu poboljšanja kvaliteta iz oblasti nauke i obrazovanja, privrede, ekonomije, kulture i sporta. Bez obzira na izazove sa kojima se susreće, Bosna i Hercegovina ima ogroman potencijal za ekonomski razvoj i napredak zahvaljujući bogatstvu prirodnim resursima i ti potencijali trebaju biti iskorišteni, kazao je član Predsjedništva BiH Komšić prilikom obraćanja na osnivačkoj skupštini.

U prostorijama Ambasade BiH u Oslu upriličen je i susret člana Predsjedništva BiH Željka Komšića sa građanima bh. porijekla koji žive u Norveškoj. Član Predsjedništva BiH Komšić zahvalio je građanima za njihov kontinuiran angažman na očuvanju veza s njihovom domovinom, njene tradicije i kulture. Razgovarano je o društvenim i političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, aktivnostima bosanskohercegovačke dijaspore i povezivanju s domovinom, na ekonomskom, ali i svakom drugom društvenom planu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...