ALEKSANDAR VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: "Oni koji organizuju protest žele moju glavu na tacni, a biće nesretni ukoliko plan ne bude prihvaćen"

Poručio je opet da želi da nastavi normalizaciju odnosa sa Albancima, te da Srbija čvrsto drži „crvene linije“.

  • Regija

  • 16. Mar. 2023  

  • 4

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u obraćanju građanima da nikoga na javnoj medijskoj sceni nije briga oko Kosova osim da „javno streljaju predsjednika Srbije“.

„Oni se u stvari svi nadaju, ovi koji organizuju protest sutra da ću moći da potpišem da bi tražili moju glavu na tacni a ne zato što bi bili uplašeni ili nesrećni ukoliko taj plan bude prihvaćem. Ali biće nesrećni ukoliko plan ne bude prihvaćen“.

Poručio je opet da želi da nastavi normalizaciju odnosa sa Albancima, te da Srbija čvrsto drži „crvene linije“.

„Pozivam građane da veruju državnom rukovodstvu, ne moraju da me vole ili glasaju na izborima samo ih molim da veruju u posvećenost mudrost ozbiljnost i rodoljublje svog državnog rukovodstva i snagu.

Znam sta radim. Neko mora da pregovara u ime građana Srbije i ništa neće biti tajno, kako neki misle. Mi smo taktički uvek bili superiorni a starteški uvek gubili. Ako oćete da vam analiziram sve od Miloševića, Koštunice, Đinđića, Tadića, svi su oni bili bolji govornici i šarmantniji od mene.

Ako analizirate rezultate potpuno objektivno racionalno u svakoj sferi videćete da stoji drugačije. Znam šta ne smemo da izgubimo ali znam šta moramo da sačuvamo“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...