ALEKSANDAR VUČIĆ NADMAŠIO SEBE: „Srbija je danas Srbija. Ja ne vičem 'juriš', a nadam se da neću morati nikad kazati ni 'za mnom, junaci'…"

Rekao je da Srbija danas čini više od 50 posto ekonomije Zapadnog Balkana.

  • Regija

  • 17. Mar. 2023  

  • 2

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, pozvao je građane svoje zemlje da vjeruju državnom vodstvu i rekao da će ono dati sve od sebe da sačuva mir i ide ka putu normalizacije, čuvajući vitalne državne i nacionalne interese.

"Ne moraju glasati sutra za mene, samo ih molim da vjeruju u posvećenost, mudrost, ozbiljnost i rodoljublje svog državnog vodstva. Znam šta radim, znam šta radimo. Nemamo drugih garancija, neko mora da pregovara. I nikada ništa tajno neću priznati. Ja znam šta ne smijemo izgubiti, a znam šta moramo sačuvati", rekao je Vučić, javlja N1.

Rekao je da Srbija danas čini više od 50 posto ekonomije Zapadnog Balkana.

"Srbija je do prije nekoliko godina bila svega 39 do 40 posto ukupne ekonomije Zapadnog Balkana. Srbija je danas Srbija. Onako kako mi gledamo, više od 50 posto ekonomije Zapadnog Balkana", izjavio je predsjednik Srbije.

Upitao je želi li neko od njega da "uđe u rat s NATO-om".

"Rastom srpske ekonomije, to je ono čime možemo sarađivati sa svima, i to je ono u čemu možemo pobjeđivati", rekao je.

"Mi moramo svoju malu zemlju, ovaj naš mali brod, dovesti do mirne luke, pri tome čuvajući i taj brod, naše nacionalne interese u metaforičkom smislu… Djeluje nekad kao igra na petoparcu, piprevka na žici, ali je to to. I bit će mnogo stvari koje ćemo, ako Albanci prihvate da formiraju Zajednicu srpskih opština, a mislim da neće, bit će stvari koje za nas nisu jednostavne. I neću kriti nijednu od tih stvari od ljudi. Ali rezultat će na kraju biti dobar za našu zemlju", rekao je Vučić.

Komentirao je nagađanja da će prepustiti da premijerka Srbije Ana Brnabić potpiše eventualni sporazum s Prištinom.

"Kad čujete takvo nešto od nekog, recite mu slobodno u lice da je lažov… Kad neko bude nešto potpisivao, potpisat ću ja, a ne planiram ništa potpisati. Ja ne vičem 'juriš', a nadam se da neću morati nikad kazati ni 'za mnom, junaci'", rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...