PRETRES U ZGRADI AUTOMOBILSKOG DIVA U NJEMAČKOJ: Dvojica menadžera primali mito u milionskom iznosu

Njemački mediji pišu kako se radi o istrazi protiv dvojice menadžera Mercedes-Benza koji su primali mito "u milionskom iznosu" u zamjenu za osiguranje dobavljačkih ugovora.

  • Evropa

  • 21. Mar. 2023  

  • 0

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera kompanije koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak.

"Akcija se provodi zbog sumnje u korupciju tokom poslovnih procesa", priopćeno je iz državnog odvjetništva u Stuttgartu.

Njemački mediji pišu kako se radi o istrazi protiv dvojice menadžera Mercedes-Benza koji su primali mito "u milionskom iznosu" u zamjenu za osiguranje dobavljačkih ugovora.

"Osumnjičenima se pripisuje da im je pošlo za rukom utjecati na odabir određenih dobavljača“, prenose mediji.

Tokom pretresa, koji je obavljen krajem prošle sedmice, u odjelima nabave je zaplijenjen jedan mobitel i jedan PC.

Kompanija je priopćila kako je pretres izvršen na inicijativu samog Mercedes-Benza.

"Mercedes-Benz je oštećeni u ovom slučaju i mi smo sami podnijeli prijavu", priopćio je automobilski koncern.

Kako tvrde neki njemački mediji, uprava je odbila reći o kojoj sumi se radi a također i potvrditi da se radi o najvećem korupcijskom slučaju u istoriji kompanije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...