DRAMATIČNO NA OKUPIRANOM TERITORIJU: Ukrajina pomorskim dronovima napala ruske brodove na Krimu, hakirane radio-stanice...

Navodi i da su sve službe u pripravnosti.

  • Evropa

  • 22. Mar. 2023  

  • 0

Vojni površinski dronovi napali su luku u Sevastopolju na Krimu, a ruska Crnomorska flota je odbila napad, objavio je na svom Telegram kanalu ruski guverner okupiranog grada Mihail Razvožajev.

“U ranim jutarnjim satima naša je flota odbila napad površinskih dronova. Ukupno su do sada uništena tri plovila. Pokušali su prodrijeti u zaljev, naši mornari su ih gađali iz lakog naoružanja. Također su razradili protuzračnu odbranu od zračnog cilja”, napisao je Razvožajev.

Prema njegovim riječima, ratni brodovi nisu oštećeni u napadu, ali su razbijena stakla na nekoliko obližnjih zgrada.

"Eksplozija koja je nastala uništenjem neprijateljskih pomorskih bespilotnih letjelica razbila je prozore u zgradama u Ulici Lenjinova 2. Ljudi nisu ozlijeđeni", napisao je ruski guverner.

Prema njegovim riječima, vojska je odbila napad, a situacija je pod kontrolom. Navodi i da su sve službe u pripravnosti.

Kijev još uvijek nije komentirao ove navode, ali je poznato da su u oktobru prošle godine ukrajinske snage napale istu ovu luku s devet dronova. Tada su lakše oštetili najmanje jedan ruski brod i prisilili Rusiju da pojača mjere sigurnosti u Sevastopolju.

U isto vrijeme u regiji Odesa na jugu Ukrajine proglašena je zračna uzbuna, a na Krimu su hakirane radiostanice.

Novinska agencija RIA donosi izvještaj na svom kanalu vijesti Telegram: Na Krimu je hakirano nekoliko radiostanica, izvještaji o mogućoj evakuaciji s poluotoka su lažna.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...