PREKOMANDA U DRUGE SEKTORE: Odustaju li Rusi od Bahmuta, šta su otkrili britanski obavještajci?

Neke jedinice ruskog Ministarstva odbrane preraspoređene u druge sektore, navodi se u informaciji Ministarstva odbrane Velike Britanije.

  • Svijet

  • 22. Mar. 2023  22. Mar. 2023

  • 1

Već mjesecima traju konstantni ruski napadi na grad Bahmut. Čak su ruske snage, potpomognute privatnim jedinicama Wagner, u jednom dijelu uspjeli preći na lijevu stranu Bahmutke, zauzevši nekoliko rovova. Međutim, situacija se, po svemu sudeći, mijenja.

Ministarstvo odbrane Velike Britanije, na osnovu obavještajnih podataka, saopćava kako su ukrajinski branioci pokrenuli kontraofanzivu.

"Proteklih dana ukrajinske snage pokrenule su lokalni kontranapad zapadno od grada Bahmuta u Donjeckoj oblasti, koji će vjerovatno ublažiti pritisak na ugroženi put snabdijevanja H-32".

Borbe se nastavljaju oko centra grada, a ukrajinska odbrana je i dalje u opasnosti od zahvata sa sjevera i juga.

Međutim, postoji realna mogućnost da ruski napad na grad gubi ograničeni zamah kojeg je imao, djelimično zato što su neke jedinice ruskog Ministarstva odbrane preraspoređene u druge sektore, navodi se u informaciji britanskih obavještajaca.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...