DA NIJE TUŽNO, BILO BI "ALANFORDOVSKI" SMIJEŠNO OD ZASTUPNICE SNSD-a U NSRS-u: "Ako ne iznosimo laži, nećemo se ni bojati kazni koje su u ovom zakonu"

Često zastupnici iz ove partije u nemaštovitosti nadmaše i svog šefa.

  • Mini market

  • 22. Mar. 2023  22. Mar. 2023

  • 1

Zastupnica SNSD-a u skupštini RS-a Milica Ijačić kazala je danas tokom rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS-a, da se treba voditi devetom Božijom zapovijesti i da onda ne bi bio potreban sporni zakon.

"Podsjetit ću sve na devetu Božiju zapovijest koja kaže - 'ne svjedoči lažno na bližnjega svoga'. Ako ne iznosimo laži, nećemo se ni bojati kazni koje su u ovom zakonu. Ako bismo se vodili devetom Božijom zapovješću, onda nam ne bi ni trebao zakon i ne bismo morali uređivati sistem", kazala je Ijačić.

Dodala je da ne treba dozvoliti da laž bude svakodnevna pojava.

"Došli smo u situaciju da tonemo u blato, da slušamo neistine i to mora da se mijenja. Moramo da govorimo više istine i da se vodimo devetom Božijom zapovijesti", zaključila je Ijačić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...