S NJIMA NEMA ŠALE: Porezna uprava FBiH u akciji, rigorozne kazne i zapečaćeni objekti...

Od 14. i 22. marta izvršili su 71 inspekcijski nadzor kod poreznih obveznika koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku, pekarsku i ostale uslužne djelatnosti. 

  • Hronika

  • 23. Mar. 2023  

  • 5

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda Zenica su 14. i 22. marta izvršili 71 inspekcijski nadzor kod poreznih obveznika koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku, pekarsku i ostale uslužne djelatnosti. 

Kontrole su izvršene na području Visokog, Vareša, Breze, Kaknja, Zenice, Usore, Doboj Juga, Maglaja, Zavidovića, Žepča i Tešnja s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno. 

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 14 neprijavljenih radnika, 31 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, četiri obveznika koji nisu imali fiskalizirani fiskalni uređaj i dva obveznika koji nisu imali odobrenje za rad nadležnog organa. 

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažiranja neprijavljenih radnika, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćena su četiri objekta i izdat je 41 prekršajni s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 52.400 KM, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...