POTVRĐENO IZ KABINETA DENISA ZVIZDIĆA: Predstavnički dom PSBiH 29. marta o prijedlogu budžeta!

Predsjedavajući Zvizdić je na posljednjoj sjednici Doma 20. marta najavio održavanje ove hitne sjednice do kraja mjeseca, odnosno u narednoj sedmici, sa jednom tačkom dnevnog reda, a to je prijedlog budžeta.

  • Politika

  • 23. Mar. 2023  

  • 0

"Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu trebala bi biti održana 29. marta", potvrđeno je Feni u Kabinetu predsjedavajućeg tog Doma Denisa Zvizdića.

Predsjedavajući Zvizdić je na posljednjoj sjednici Doma 20. marta najavio održavanje ove hitne sjednice do kraja mjeseca, odnosno u narednoj sedmici, sa jednom tačkom dnevnog reda, a to je prijedlog budžeta.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine utvrdilo je na vanrednoj sjednici 20. marta Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu.

Za budžet su glasali predsjedavajuća i član Predsjedništva Željka Cvijanović i Denis Bećirović dok je član Predsjedništva BiH Željko Komšić bio protiv.

Kako je Feni tada rečeno u Komšićevom Kabinetu, on je bio protiv zbog povećanja plata dužnosnicima i zbog toga što ovogodišnji budžet nije predvidio sredstva za nabavku opreme za Oružane snage BiH.

Naglašeno je da Fiskalni okvir nije predvidio mogućnost izdvajanja tih sredstava koja su neophodna Oružanim snagama BiH.

Vijeće ministara BiH je 15. marta jednoglasno utvrdilo Nacrt zakona o Budžetu institucija BiH za ovu godinu, koji je Ministarstvo finansija i trezora uputilo Predsjedništvu BiH, kao ovlaštenom predlagaču ovog dokumenta, koji ga upućuje Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje i usvajanje.

Ministar finansija i trezora BiH Zoran Tegeltija je na posljednoj sjednici Predstavničkog doma izrazio nadu, da “uz dobru aktivnost”, do kraja mjeseca može biti usvojen budžet institucija BiH za 2023. godinu.

"Ako želimo da usvojimo budžet do kraja ovog mjeseca, ne postoji drugačiji način već da Predsjedništvo BiH, kao zvanični predlagač, predloži da se o budžetu raspravlja u hitnoj proceduri. Nadam se da će tako biti", naveo je tada Tegeltija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...