DENIS ZVIZDIĆ NAJOŠTRIJE OSUDIO NAPAD NA POVRATNIKE: "Pozivam vlasti entiteta RS da odmah pronađu i kazne počinioce"

"Svjedočimo da su prava povratnika svakodnevno ugrožena i stalno diskriminiranje nad njima se povećava iz dana u dan", navodi se, između ostalog, u Zvzdićevoj reakciji.

  • Politika

  • 25. Mar. 2023  

  • 6

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denisa Zvizdića dostavljeno nam je saopćenje za medije koje proslijeđujemo u cjelosti: 

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić najoštrije je osudio jučerašnji napad na bošnjačke povratnike u općinu Višegrad i rekao:

“Napad na  povratnike Ajšu i Fadila Memiševića iz naselja Omeragići u općini Višegrad je još jedan u nizu napada na povratnike Bošnjake u RS. Svjedočimo da su prava povratnika svakodnevno ugrožena i stalno diskriminiranje nad njima se povećava iz dana u dan. Pozivam vlasti iz entiteta RS da odmah pronađu i kazne počinioce ovog užasnog napada, nadležne državne institucije, kao i međunarodnu zajednicu da  se aktivno uključe u zaštitu ljudskih prava povratnika koji su se vratili na svoja ognjišta.”, piše u saopćenju predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denisa Zvizdića.“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...