DIREKTOR VANJSKOPOLITIČKE INICIJATIVE BiH HARIS ĆUTAHIJA: "Prestanak kontakta sa američkim i britanskim diplomatama samo će dalje voditi RS u izolaciju"

"Ova odluka, ukoliko se implementira, neće značajno uticati na vanjsku politiku BiH, jer je 'strancima' jasno ko stoji iza ovoga i neće dopustiti da cijela država ispašta zbog toga", zaključio je Ćutahija.

  • Politika

  • 25. Mar. 2023  

  • 0

Prestanak kontakta sa američkim i britanskim diplomatama koji je inicirao predsjednik RS Milorad Dodik i o čemu je odlučeno na sastanku koalicionih partnera u RS-u odraz je frustracije i nemoći, ocijenio je u izjavi za Fenu direktor Vanjskopolitičke inicijative BiH Haris Ćutahija.

"Nakon čudne posjete predstavnika Narodne skupštine ruskoj Dumi, usvajanja izmjena i dopuna Krivičnog zakona RS koje ovaj entitet udaljavaju od zapadnih vrijednosti, te nedavnih najava daljeg udaljavanja, nameće se zaključak da Republika Srpska i njeni predstavnici imaju političku viziju koja je dijametralno suprotna službenoj politici Bosne i Hercegovine i opredijeljenosti za članstvo u Evropskoj uniji", kaže Ćutahija.

Po njegovim riječima, prestanak kontakta sa američkim i britanskim diplomatama samo će dalje voditi RS u izolaciju i rezultirati izostankom novih investicija, što će na kraju osjetiti i narod.

"Ova odluka, ukoliko se implementira, neće značajno uticati na vanjsku politiku BiH, jer je 'strancima' jasno ko stoji iza ovoga i neće dopustiti da cijela država ispašta zbog toga", zaključio je Ćutahija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...