GASI SE FLY BOSNIA: Osnivači propale aviokompanije su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije...

Internet stranica kompanije više nije dostupna a domena je na prodaju.

  • Ekonomija

  • 27. Mar. 2023  

  • 0

Kompanija Fly Bosnia je, čini se, definitivno odustala od rada.

Kompanija je osnovana 2017. godine s ambicioznim planovima da poveže BiH najprije sa zemljama arapskog svijeta, zbog dovođenja turista, a potom i sa drugim destinacijama.

No, kompanija već godinama ne obavlja letove a iza nje su ostali veliki gubici. Kompanija je izgubila i dozvolu za obavljanje letova.

Osnivači ove propale aviokompanije predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi.

No, danas se u sudskom registru navodi da je najveći pojedinačni vlasnik Murad Abed koji ima 41 posto kapitala. Al Shiddi ima 30 posto, a kompanija A.N.A.S. koja je u Al Shiddijevom vlasništvu još 19 posto. Skenderović ima 10 posto udio u kapitalu. 

Abed je osoba povezana s grupacijom. Kada je došlo do ove preraspodjele vlasničkog udjela nije poznato. 

Internet stranica kompanije više nije dostupna a domena je na prodaju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...