POLICIJA JE BILA NEMOĆNA: U Skoplju nezapamćen haos, divljaštvo kakvo se ne pamti na rukometnim terenima u... (VIDEO)

(...) Sjevernoj Makedoniji, ali i šire.

  • Šareni svijet

  • 27. Mar. 2023  27. Mar. 2023

  • 0

Rukometni derbi prvenstva Makedonije između Vardara i Pelistera iz Bitolja završen je pobjedom domaćeg tima, ali o ishodu meča malo ko priča.

Duel u dvorani „Jane Sandanski“ obilježio je sukob navijača, „Komita“ sa jedne i „Čkembara“ sa druge strane. Igrao se 17. minut kada su pristalice gostujućeg tima ušle u halu i odmah počele da divljaju i pirotehničkim sredstvima gađaju publiku na drugim dijelovima tribina, prenosi Sport klub. 

Policija je reagovala, ali nije uspjela da se izbori sa haosom kakav se ne pamti na rukometnim terenima u Sjevernoj Makedoniji, ali i šire. Na teren su sa tribina ušli i domaći navijači, a dio publike koji je bio uz tribinu sa gostujućim navijačima, kojih je bilo oko 500, napustio je svoja mjesta. Potpuni haos na terenu trajao je nešto više od deset minuta.

Utakmica je tada bila prekinuta, ali su sudije i delegat odlučili da bude nastavljana, uz prisustvo publike, nakon što su kapiteni razgovarali sa navijačima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...