A GDJE SI BIO TI DO SAD: Jack Ma se nakon misterioznog nestanka vratio u Kinu; Vijesti o njemu dolaze u trenutku kada se...

Osnivač se nakon nestanka iz javnosti vraća u jeku priličnih trzavica među velikim tehnološkim silama.

  • HiTec

  • 27. Mar. 2023  27. Mar. 2023

  • 0

Lice osnivača Alibabe Jacka Ma vratilo se na naslovnice diljem Kine i to godinu dana nakon što je nestao iz javnosti.

Bloomberg je, pozivajući se na neimenovane izvore, u ponedjeljak izvijestio da je Ma odlučio ostati u inozemstvu unatoč nastojanju Kine da vrati povjerenje poduzetnika. U roku od nekoliko sati nakon toga pojavila se vijest da je Ma, prema članku koji je objavila škola Yungu, posjetio Alibabom financiranu školu K-12 u Hangzhou, prenosi Tportal.

Bloombergov članak je u međuvremenu ažuriran kako bi odražavao Maovo pojavljivanje u Hangzhouu, domu osnivača i Alibabe, gdje je tokom posjete školi govorio o tome kako ChatGPT predstavlja izazov za obrazovanje.

Ponovno privlačenje pažnje na Ma dolazi u trenutku kad Kina nakon višegodišnjeg gušenja tehnološke industrije pokušava izraziti podršku privatnom sektoru.

Vijesti o Mau također dolaze u trenutku kada se kineske tehnološke kompanije na Zapadu suočavaju s pritiskom. Prošlog su četvrtka američki zastupnici na saslušanju u Kongresu pet sati ispitivali izvršnog direktora TikToka Shoua Zi Chewa, postavljajući oštra pitanja koja su na vidjelo iznijela nepomirljive razlike između dviju supersila, piše TechCrunch.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...