ŠTO SE MORA NIJE TEŠKO: Britanac otišao u Ukrajinu da popravi zub, bilo mu isplativije; "To samo pokazuje koliki haos vlada u..."

Živio je u ukrajinskoj prijestolnici 12 godina i tamo ima kuću.

  • Šareni svijet

  • 28. Mar. 2023  28. Mar. 2023

  • 0

Britanac Richard Howe (58) pokušao je da zakaže termin kod zubara u Elyju, u okolini Cambridgea, ali kako bi za to morao da plati 1.000 funti, na kraju je popravio zube u Kijevu, piše “Daily Mirror”, prenosi Tanjug.

Čovjek sa jakom zuboboljom otišao je u ratom razorenu Ukrajinu na intervenciju nakon što mu nije odobreno liječenje o trošku britanske Nacionalne službe za zdravstvo (NHS).

"To samo pokazuje koliki haos trenutno vlada u stomatološkoj zaštiti NHS-a”, rekao je.

Kako je naveo, prošlog mjeseca je bio u agoniji kada je dobio apsces koji je doveo do jake zubobolje. Međutim, nije mogao da dođe do zubara zbog stomatološke krize u Velikoj Britaniji.

How je zvao stomatološke ordinacije u Elyju, ali su rekli da ne primaju nove pacijente NHS-a, kao i da će morati da plati skoro 1.000 funti za privatno liječenje.

Međutim, putni računi i cijena zubara u Kijevu bili su manji od polovine troškova koje su naveli britanski zubari.

“Bio sam u velikim bolovima, ali mi je rečeno da nema šanse da zakažem sastanak sa NHS. U Ukrajini sam dobio termin odmah i to za djelić cijene”, rekao je.

How je avionom stigao u Lublin u Poljskoj, a zatim je putovao 13 sati vozom do Kijeva, koji je redovno gađan ruskim raketama.

Njegovi povratni letovi koštali su 127 funti, a putovanja vozom platio je 54 funte. Izliječen mu je apsces i uz dodatni rad, uključujući tri punjenja kanala korijena i plombu, platio je ukupan račun od 220 funti.

Howe, bivši direktor automobilske industrije, živio je u ukrajinskoj prijestolnici 12 godina i tamo ima kuću. On je pozvao Kliniku za modernu stomatologiju, gdje se nalazila ordinacija u kojoj se nekada liječio i rečeno mu je da može odmah da dođe.

Kako je naveo Britanac, jedino je morao da se pridržava policijskog sata od 23 do pet ujutro.

“Vazdušne sirene su se uključivale dva do tri puta dnevno, ali mještani su se do sada prilično navikli na to, pa su bili prilično mirni”, rekao je How i dodao da je protivtenkovska odbrana raspoređena ulicama.

“Ludo je što smo pozvali Ukrajince da se sklone u Ujedinjeno Kraljevstvo, jer ako budu imali problema sa zubima, nemaju šanse da ih pregleda državni zubar”, zaključio je on.

“Daily Mirror” podsjeća da više od 70 djece dnevno ne može da popravi zub zbog nedostatka zubara u britanskoj Državnoj službi za zdravstvo. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...