DRAGAN ČOVIĆ SASTAVIO LISTU KANDIDATA HDZ-a BiH ZA FEDERALNU VLADU: Na spisku novih ministara šest imena, među njima i Sanja Vlaisavljević

Osim nje, Čović je predložio i sljedeća imena – Toni Kraljević (Ministarstvo finansija) i dopredsjednik Vlade, Vedran Škobić (Ministarstvo pravde), Milenko Bevanda (Ministarstvo zdravstva), Željko Nedić (Ministarstvo prostornog uređenja) i Andrijana Katić (Ministarstvo prometa i komunikacija).

  • Vijesti

  • 28. Mar. 2023  28. Mar. 2023

  • 20

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović dostavio je predsjednici FBiH Lidiji Bradari imena HDZ-ovih kandidata za ministarske pozicije u budućoj Vladi FBiH.

Na spisku je šest imena, a najzanimljivije kadrovsko rješenje je predviđeno za Ministarstvo kulture i sporta koje bi trebala voditi Sanja Vlaisavljević. Osim nje, Čović je predložio i sljedeća imena – Toni Kraljević (Ministarstvo finansija) i dopredsjednik Vlade, Vedran Škobić (Ministarstvo pravde), Milenko Bevanda (Ministarstvo zdravstva), Željko Nedić (Ministarstvo prostornog uređenja) i Andrijana Katić (Ministarstvo prometa i komunikacija).

Podsjetimo, Čović je danas rekao da je optimista i da bi novi saziv Vlade FBiH trebao biti imenovan do 6. aprila.

Budući ministri u Vladi FBiH, s lijeva na desno u gornjem redu: Toni Kraljević, Andrijana Katić i Sanja Vlaisavljević | Donji red, s lijeva na desno: Milenko Bevanda, Vedran Škobić i Željko Nedić, Fotoobrada: HMS

"Optimizam je nešto što je pozitivno, ja se nadam da ću takav ostati. Ako ne vjerujete u to što radite, što onda uopšte radite svoj posao, sklonite se da onaj ko vjeruje pokuša nešto napraviti. I nastavit ću biti optimističan, kao što sam optimističan da ćemo dobiti Vladu FBiH 6. aprila jer je to krajnji rok, kao što je danas krajnji rok da dostavimo prijedloge ministara predsjednici FBiH koja bi sutra trebala imenovati novi saziv i ponuditi svojim dopredsjednicima da daju suglasnost na to", naveo je on.

(“SB”)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...