STOTINU DANA VLADE RS: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Najavljene su brojne aktivnosti i dugoročni planovi

  • Politika

  • 28. Mar. 2023  

  • 0

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade RS za prvih 100 dana rada.

Najavljene su brojne aktivnosti i dugoročni planovi. U nekim ministarstvima do kraja su privedeni značajani projekti. U ministarstvu zdravlja posebno su ponosni na nabavku HPV vakcine, ali i na druge poteze.

“Ono što je važno reći da je Vlada donijela odgovarajuće odluke po pitanju finansiranja kako programa rijetkih lijekova tako i programa prenatalnih testova. Potpisali smo ugovor za realizaciju novog projekta i opremanje novog objekta bolnice u Trebinju, a dodijelili smo i deset saniteta i završili proceduru za pet ultrazvuk aparata”, kaže minister zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, prenosi ATV.

Posla su imali i u ministarstvu pravde. U rukama resornog ministra našao se “vruć krompir“ upravo zbog najvaljenih izmjena Krivičnog zakonika RS.

“Ono što moram izdvojiti kao najbitniji dio je da je na petoj posebnoj sjednici Narodne skupštine usvojen kapitalni Porodični zakon Republike Srpske nakon, slobodno ću reći, 20 godina. Donesen je zakon o posebnom registru lica koja su izvršila krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece”, poručuje ministar pravde RS Miloš Bukejlović.

Oni koji su ih na kraju izabrali podijeljenih mišljenja. Neki su komunikacijom i radom zadovoljni. Drugi ipak misle da značajnih rezultata nije bilo.

“Ono što je oblježilo ovu Vladu, čemu smo svi svjedoci, to je da je ovo jedina Vlada u regionu koja je za nekih nepunih par radnih dana imala smjenu dva ministara, nakon toga Hurtić je otišao u Savjet ministara”, kaže zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Slaviša Marković.

“Za ovu godinu smo usvojili ambiciozan plan rada Narodne skupštine. Vlada će imati mnogo posla kada je u pitanju Narodna skupština. Siguran sam da ćemo zajedničkim radom doći do dobrih rješenja i dokumenata”, kaže Srđan Todorović, zastupnik SP-a u Narodnoj skupštini RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...