ERDOGAN SE SASTAO SA PREDSJEDNICOM NOVAK: "Turska spremna pomoći u isporuci prirodnog gasa Mađarskoj"

"Želimo što prije za stolom donijeti mir između Ukrajine i Rusije i na taj način okončati rat", rekao je Erdogan.

  • Evropa

  • 29. Mar. 2023  29. Mar. 2023

  • 0

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako je njegova zemlja spremna pružiti podršku u isporuci prirodnog gasa Mađarskoj putem Transanadolijskog gasovoda (TANAP), javlja Anadolija.

Erdogan se u Ankari sastao s mađarskom predsjednicom Katalin Novak, nakon čega je održana zajednička konferencija za novinare.

"Očekujemo da će Mađarska i dalje nastaviti sa podrškom unapređenju pozitivne agende u odnosima Turske i Europske unije", rekao je Erdogan.

Istakao je kako je njegova zemlja spremna podržati Mađarsku u kontekstu isporuke prirodnog gasa.

"Spremni smo zajedno s Azerbejdžanom pružiti svaku vrstu podrške za isporuku prirodnog gasa Mađarskoj preko Transanadolijskog plinovoda", rekao je Erdogan.

Dotakao se i rata u Ukrajini.

"Želimo što prije za stolom donijeti mir između Ukrajine i Rusije i na taj način okončati rat", rekao je Erdogan.

Mađarska predsjednica Katalin Novak istakla je kako njena zemlja čvrsto podžava proširenje NATO-a.

Kazala je kako je jedna od tema današnjeg sastanka bila saradnja u oblasti energetike.

"Turska pomaže Mađarskoj u energetskoj sigurnosti. Turska ima neizostavnu važnost u energetskoj sigurnosti Mađarske. Trebamo Turski tok, jer dolazi preko Turske i želimo zahvaliti i reći da računamo na vašu podršku u ovom pitanju", kazala je Novak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...