HAOS U NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRPSKE: Petrović nije izabran za potpredsjednika, Vučinić razbjesnio Stevandića -"To je krivično djelo..."

Petrovića, koji je poslanik SDS-a iz Prnjavora, za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske predložio je Klub poslanika SDS-a.

  • Politika

  • 30. Mar. 2023  30. Mar. 2023

  • 1

Milan Petrović iz SDS-a nije izabran za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske iz reda opozicije. NSRS -  

Na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske došlo je do skandala kada je poslanik Liste za red i pravdu Đorđe Vučinić glasao umjesto svog šefa Nebojše Vukanovića.

Naime, Vukanović tokom glasanja nije bio u sali, a Vučinić je glasao na njegovoj konzoli.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će pokrenuti postupak protiv poslanika Liste za pravdu i red Đorđa Vučinića ako bude utvrđeno da je glasao umjesto šefa ove liste Nebojše Vukanovića.

Prema njegovim riječima, glasanje umjesto nekoga drugog je teško krivično djelo.

NSRS - glasanje (Foto: RTRS) 

Petrovića, koji je poslanik SDS-a iz Prnjavora, za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske predložio je Klub poslanika SDS-a.

Za zamjenika generalnog sekretara Narodne skupštine Srpske izabran je Darko Milaković.

Ranije su za potpredsjednike Narodne skupštine izabrani Anja Ljubojević iz SNSD-a, Petko Rankić iz Socijalističke partije i Mirsad Duratović iz Pokreta za državu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...