NIJE DOBRO: Otkriveno u kakvom je zdravstvenom stanju papa Franjo, svi sastanci otkazani...

Dio debelog crijeva uklonjen mu je operacijom 2021. u bolnici Gemelli.

  • Evropa

  • 30. Mar. 2023  

  • 1

Papa Franjo hospitaliziran je jučer poslijepodne u poliklinici Gemelli, nakon slabosti s kardio-respiratornim problemima koji su ga pogodili prije ručka u Santa Marti.

Na početku je Sveta Stolica govorila o "ranije zakazanim pregledima". Vatikan se sinoć oglasio te su izvijestili kako papa ima respiratornu infekciju zbog koje će nekoliko dana ostati u bolnici.

Prema posljednjim informacijama iz bolnice papa ima upalu pluća.

- Papa Franjo dirnut je brojnim porukama koje je primio i izražava zahvalnost za blizinu i molitve - rekao je glasnogovornik Matteo Bruni.

Papa (86), ranije u srijedu održao je opću audijenciju u Vatikanu, a čini se da mu ipak nije bilo dobro jer su ga suradnici pridržavali dok se penjao u papamobil i na licu je imao bolne grimase.

U očekivanju rezultata liječničkog pregleda, sastanci Svetog Oca predviđeni za četvrtak otkazani su, izjavio je vatikanski izvor agenciji AFP. 

Papa Franjo boluje od divertikulitisa koji može prouzročiti inficiranje ili upalu debelog crijeva. Dio debelog crijeva uklonjen mu je operacijom 2021. u bolnici Gemelli.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...