RAZGOVOR BORJANE KRIŠTO SA KINESKIM AMBASADOROM U BiH: Ji Ping potvrdio opredijeljenost...

(...) Kine za produbljivanje saradnje i prijateljstva s Bosnom i Hercegovinom.

  • Vijesti

  • 30. Mar. 2023  30. Mar. 2023

  • 0

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Jijem Pingom o unapređenju bilateralne saradnje.

Krišto je upoznala Pinga s prioritetima rada Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Istaknula je opredijeljenost Vijeća ministara BiH za nastavak i ubrzanje europskih integracija te poboljšanje gospodarske situacije.

Ping je potvrdio opredijeljenost NR Kine za produbljivanje saradnje i prijateljstva s Bosnom i Hercegovinom.

Sudionici sastanka saglasili su se kako je NR Kina važan ekonomski partner Bosne i Hercegovine te su skupa utvrdili kako postoji prostor za bolje povezivanje privrednika dviju zemalja kako bi se povećala robna razmjena i opseg investicija, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...