OHRABRUJUĆE VIJESTI IZ VATIKANA: Očekuje se da će papa Franjo u subotu izaći iz bolnice

Također se očekuje da će papa prisustvovati misi pred Uskrs na Trgu Svetog Petra u nedjelju.

  • Evropa

  • 31. Mar. 2023  

  • 0

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo bi sutra ujutro mogao biti otpušten iz bolnice gdje se nalazi od 29. marta, saopćeno je iz Vatikana.

Papa je odvezen u rimsku bolnicu Gemelli u srijedu nakon što se žalio na probleme sa disanjem, što je izazvalo novu zabrinutost za zdravlje 86-godišnjega poglavara Katoličke crkve, koji boluje od niza bolesti.

Glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni rekao je da su papini nalazi poboljšani.

"Jutros, nakon doručka, pročitao je novine i vratio se na posao. Očekujemo da će se sutra vratiti kući u Santa Martu, nakon rezultata posljednjih testova koji su urađeni jutros", naveo je Bruni.

Kako je kazao, očekuje se da će papa prisustvovati misi pred Uskrs na Trgu Svetog Petra u nedjelju.

Glasnogovornik Bruni sinoć je objavio da je papi Franji dijagnosticiran infektivni bronhitis.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...