OGLASILA SE DUŠKA JURIŠIĆ NAKON DNEVNICE OD 12,5 MARAKA: Za sve krivi Sevlida Hurtića

"Kao što je navedeno u dopisu, putovanje je trajalo tačno 7 sati i 45 minuta. Troškovi putovanja u Višegrad odnose se na troškove goriva", kaže Duška Jurišić

  • Mini market

  • 04. Apr. 2023  04. Apr. 2023

  • 4

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić posjetila je povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada 25. marta 2023. godine, koje je Bojan Prodan napao, pretukao te ukrao njihov novac.

Jurišić je ocijenila da napad na najranjiviju, povratničku populaciju pokazuje da je sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini, posebno u entitetu RS znatno pogoršana. Državne, ali i druge nadležne institucije, imaju obavezu djelovati kako bi se otkrili i sankcionirali napadači, te garantirala sigurnost povratnicima, piše Crna-hronika.info.

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić (Naša Stranka) zatražila je da joj se iz Budžeta BiH isplati pola dnevnice (12,5 KM) kao putni trošak za nedavni obilazak porodice napadnutih bošnjačkih povratnika u Višegradu, objavio je portal Istraga na Twitter nalogu.

O svemu se oglasila Duška Jurišić.

“Prvo je zaprijetio blokadom isplate plata svim radnicima Ministarstva, a nakon toga zaposlenicima moga Kabineta”

Duška Jurišić, zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH demantovala je navode koji su se pojavili u pojedinim medijima o tome da je za troškove službenog puta u Višegrad povodom napada na porodicu Memišević tražila 12,5 KM.

"Za putovanja kraća od 12 sati nema dnevnice i to ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić vrlo dobro zna. Znaju i distributeri lažnih vijesti. Kao što je navedeno u dopisu, putovanje je trajalo tačno 7 sati i 45 minuta. Troškovi putovanja u Višegrad odnose se na troškove goriva.

Za putovanje je korišteno službeno vozilo. Vozač podliježe disciplinskoj odgovornosti ukoliko se vozilo koristi u bilo koju drugu svrhu osim službene. Ministar Sevlid Hurtić je u petak, 31.3.2023.godine zaprijetio blokadom isplate plata prvo svim radnicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, a nakon toga zaposlenicima Kabineta zamjenice ministra. Razlog je što sam u šiht listi navela da sam 14.3.2023.godine bila na službenom putu u Banja Luci.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić nije htio potpisati putni nalog za moje službeno putovanje u Banja Luku, 14.3.2023.godine, prvog dana zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske na čijem dnevnom redu su bile izmjene Krivičnog zakonika, kojima se kriminalizira kleveta i uvreda.

Zatražio je da i vozač i ja snosimo troškove boravka u Banja Luci bez obzira što je sekretarka Ministarstva prethodno potpisala zahtjev, kojim odobrava službeni put.

Sve iznesene navode mogu potkrijepiti dokazima, objasnila je Jurišić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...