O OVOME BRUJI NJEMAČKA: Pogledajte kako je Bayern u 95. minuti senzacionalno izbačen iz Kupa…

Novi trener bavarskog sastava Thomas Tuchel doživio je šokantno ispadanje u četvrtfinalu Kupa. Prvo za Bayern u ovom stepenu takmičenja nakon 2009. godine.

  • Sport

  • 05. Apr. 2023  

  • 0

Nogometaši Freiburga priredili su senzaciju izborivši plasman u polufinale njemačkog Kupa nakon što su u četvrtfinalnom susretu u Munchenu pobijedili Bayern sa 2-1.

Nakon što je debitirao velikom 4-2 pobjedom protiv najvećeg rivala Borussije Dortmund, novi trener bavarskog sastava Thomas Tuchel doživio je šokantno ispadanje u četvrtfinalu Kupa. Prvo za Bayern u ovom stepenu takmičenja nakon 2009. godine.

Bila je to prva pobjeda Freiburga protiv Bayerna u posljednjih 14 susreta, te prva u povijesti u Munchenu u 24. pokušaju.

Bayern je poveo u 19. minuti golom Dayota Upamecana, no devet minuta kasnije izjednačio je Nicolas Hofler. U nastavku susreta Bavarci su dominirali i pogodak je visio u zraku, no gosti su odolijevali.

Thomas Muller je u 33. minuti mogao vratiti Bavarce u novo vodstvo, no pucao je pored desne stative. Muller je imao priliku i u sudačkoj nadoknadi, ali nije bilo promjene rezultata.

Prvu priliku Bayern je u nastavku imao u 62. minuti, ali je Benjamin Pavard umjesto mreže pogodio stativu. Sedam minuta kasnije sjajnu priliku je imao Joao Cancelo, no gostujući golman Mark Flekken odlično je reagirao.

Kada se već činilo kako će susret otići u produžetke, gosti su u drugoj minuti nadoknade dobili kazneni udarac. Pucao je fler, a Jamal Musiala igrao rukom. Za sudiju Harma Osmersa nije bilo dvojbe, pokazao je na bijelu tačku.

Kazneni udarac je sigurno izveo Höler gurnuvši goste u polufinale.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...