GRLIĆ RADMAN POZDRAVIO IZBOR NOVOG CRNOGORSKOG PREDSJEDNIKA: "Učinak Milatovića procijenićemo kada vidimo kako će se postaviti prema..."

Kazao je da će učinak Milatovića procijeniti nakon što vidi kako će se on postaviti prema manjinama.

  • Regija

  • 05. Apr. 2023  05. Apr. 2023

  • 3

Hrvatski ministar vanjskih poslova pozdravio je izbor Jakova Milatovića za predsjednika Crne Gore, rekavši da će njegovu politiku moći da procijeni tek kada vidi kako će se ona odraziti i na status manjina u Crnoj Gori.

"Pozdravljamo izbor predsjednika koji je izabran voljom građana. Nadamo se onome što nam je bitno a bitno je ono što je govorio u kampanji, kao i nakon izbora, da se zalaže za jači angažman kad su u pitanju pregovori sa EU, ali i sve one reforme koje stoje pred Crnom Gorom i koje predstavljaju izazov za zemlju", rekao je Grlić Radman Pobjedi u sjedištu NATO.

Kazao je da će učinak Milatovića procijeniti nakon što vidi kako će se on postaviti prema manjinama.

"Mi ćemo moći procijeniti njegovu politiku tek onda kada se njegov nastup bude reflektovao i na status hrvatskog naroda u Crnoj Gori. Izjave koje je dao što se tiče manjina i njihovog učešća su ohrabrujuće i spremnost na rješavanje otvorenih pitanja kad su u pitanju susjedi", kaže Grlić Radman.

Dodaje da Crnoj Gori želi ostvarenje svih onih vanjsko – političkih ciljeva koje je Hrvatska ostvarila.

"Nama su dobrosusjedski odnosi biti a nadam se i Milatoviću koji treba da radi u interesu građana Crne Gore i u interesu vladavine prava, ljudskih prava i svih onih oblika demokratije koju Crnu Goru čine članicom NATO i zbog čega je na putu ka EU", zaključio je Grlić Radman.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...