ŠEF RUSKOG ENERGETSKOG DIVA PRONAĐEN MRTAV U SIBIRSKOJ ĆELIJI: Četrdeseta misteriozna smrt oligarha i Putinovih dužnosnika

Ruske vlasti nisu iznijele nikakve detalje o tome kako je Škurko umro

  • Svijet

  • 05. Apr. 2023  

  • 1

Igor Škurko (49), zamjenik generalnog direktora ruske energetske kompanije Jakutskenergo, pronađen je mrtav nakon što je optužen za primanje mita.

Njegovo tijelo otkriveno je jučer u ćeliji u pritvorskom centru u Jakutsku. Škurko je bio član proputinovske političke stranke Jedinstvena Rusija, ali mu je članstvo suspendirano nakon optužbi za mito.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu dogodio se niz neobjašnjivih smrti čelnika energetskih kompanija. Ruske vlasti nisu iznijele nikakve detalje o tome kako je Škurko umro, ali su ustvrdile da na temelju preliminarnih podataka nema znakova kriminalne smrti, piše Daily Mail.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...