DOKTOR DRAGAN STEVANOVIĆ, OTVORENO: „Alijina slika i zastava RBiH ne trebaju biti u današnjim državnim institucijama, ali…“

Toliko oko jalovih rasprava na ovaj dan, poručio je Stevanović.

  • Mini market

  • 07. Apr. 2023  07. Apr. 2023

  • 10

Za razliku od stranačkog kolege iz SDP-a BiH Denisa Bećirovića, Dragan Stevanović, dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva, ima drugačije stavove, a otkrio je i šta misli o slikama Alije Izetbegovića u državnim institucijama.

-Moj stav je da vjersko ili građansko odavanje počasti poginulim za slobodu Bosne i Hercegovine je stvar izbora i osjećanja svakog pojedinca, ako je iskreno.

I to je kraj priče.

Odavanje počasti Aliji Izetbegoviću je stvar protokola i sve dok je tako i treba ići na mezar.

Alija je bio predsjednik Predsjedništva RBiH u vrijeme kada se Grad ponovo branio od fašizma i to je istorijska činjenica.

A istorija će najbolje vremenom presuditi sve zasluge i sve greške svakog od nas.

Alijina slika i zastva RBiH ne trebaju biti u današnjim državnim institucijama, ali kao istorijska činjenica moraju se poštovati.

Toliko oko jalovih rasprava na ovaj dan, poručio je Stevanović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...