BIVŠA SRPSKA MINISTRICA ZORANA MIHAJLOVIĆ: "Već deset godina od mene prave izdajnika jer polaze od sebe"

Na pitanje zašto je deset godina trpjela etiketiranje da je strani plaćenik ona odgovara da je smatrala i da danas smatra da su znanje, obrazovanje, rad i rezultati najvažniji.

  • Regija

  • 07. Apr. 2023  

  • 1

„Ne zameram ništa, jer svako polazi od sebe. Znate, kad neko hoće da umanji nečiji rad, znanje i rezultate, onda se služi neistinama. Već deset godina, prave od mene, na direktan ili indirektan način, izdajnika, stranog plaćenika, iako su svi oni u mnogo boljim odnosima sa ambasadorima, a i složenijim, nego što sam ja ikad i pomislila“, kaže za Danas Zorana Mihajlović, bivša ministrica u Vladi Srbije, reagujući na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ambasadori po kafanama ne odlučuju ko će u Srbiji biti ministar, pa ni o Zorani Mihajlović.

Bivša ministrica dodaje da je saradnja sa svim zemljama od važnosti za Srbiju, i bilo bi tragično da je nema.

Na pitanje zašto je deset godina trpjela etiketiranje da je strani plaćenik ona odgovara da je smatrala i da danas smatra da su znanje, obrazovanje, rad i rezultati najvažniji.

"I da sve to zajedno opredeljuje svakog čoveka. Zato sam radila svoj posao gradila i pravila", objašnjava Mihajlovićeva.

Vučić je u intervju za RTS naveo da je ponosan na to što Srbija ima svoju politiku.

"Mi smo slobodna i nezavisna zemlja. Nama ne odlučuju ambasadori u kafanama ko će da bude ministar, a ko neće", rekao je Vučić i dodao da su svi govorili kako ne sme da bude smenjena Zorana Mihajlović.

Smjenjena je, kako je rekao.

"Neko je lagao sve vreme i neko nije verovao da je Srbija slobodna zemlja. Srbija je slobodna i nezavisna zemlja. Srbija sama donisi odluke kakve ona hoće", naveo je predsednik Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...