JOSEP BORRELL APELUJE: "Učiniti sve da se spriječi širenje sukoba između Izraelaca i Palestinaca"

"EU poziva na trenutni prekid nasilja koje je u toku. Mora se učiniti sve kako bi se spriječilo širenje sukoba", navodi Borrell

  • Svijet

  • 08. Apr. 2023  

  • 0

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell u subotu je osudio eskalaciju nasilja između Izraela i Palestinaca, pozivajući sve strane na suzdržanost i promicanje mira tokom vjerskih praznika koji se upravo obilježavaju.

Izraelsko-palestinske napetosti porasle su nakon što je italijanski turist ubijen, a petero ljudi ranjeno je u naletu automobila u Tel Avivu u petak, nakon pucnjave na okupiranoj Zapadnoj obali u kojoj su ubijene dvije izraelske sestre.

"EU poziva na trenutni prekid nasilja koje je u toku. Mora se učiniti sve kako bi se spriječilo širenje sukoba", navodi Borrell u saopćenju.

– Pozivamo sve strane na maksimalnu suzdržanost, izbjegavanje daljnje eskalacije i promicanje mira tokom vjerskih praznika koji su u toku – kazao je šef evropske diplomatije, prenosi Reuters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...